En revolution när det gäller dubbteknik – Bryt isen med nya ContiFlexStud™

Isbrytande grepp med nya ContiFlexStud™

En revolution inom dubbteknologi

Ett genombrott för vinterkörningen

Continental kan nu stolt presentera den senaste innovationen när det gäller dubbteknologi, nya ContiFlexStud™. En helt ny typ av dubb som innebär en säkrare körning på vintervägar.

ContiFlexStud Logo

Vad är det som gör ContiFlexStud™ så unik?

ContiFlexStud™ är en helt ny typ av dubb som är utvecklad och testad i Norden. Dubben ger bättre grepp på is, mindre buller i kupén, ett betydligt lägre vägslitage och har dessutom en prestanda som bibehålls bättre under hela livslängden. Eftersom Continental har lyckats utveckla en dubb som innehåller alla dessa fyra fördelar, kan man definitivt kalla detta en revolutionerande innovation.

ContiFlexStud™ REVOLUTIONERANDE TEKNOLOGI FÖR SÄKRARE VINTERKÖRNING.

New content item

Fantastiskt grepp på is

Dubbstiftet av hårdmetall tränger djupare ner i isen tack vare den nya dubbens flexibla gummikropp som anpassar sig till underlaget. Resultatet blir 7 procent säkrare grepp på isiga vägar och högre körsäkerhet.

New content item

Lägre buller i kupén

Traditionella dubbdäck orsakar en hel del buller inne i kupén på grund av dubbkroppen av metall. Men med ContiFlexStud™ sänks ljudnivån då dubbens gummikropp naturligtvis inte ger upphov till samma buller. Vi är övertygade om att du kommer att få den mest komfortabla körning på dubbade vinterdäck som du någonsin upplevt.

New content item

Minskat vägslitage

Nya ContiFlexStud™ är en dubb som består av ett hårdmetallstift med en gummikropp. Gummikroppen anpassar sig till vägunderlaget utan att skada asfalten. Det här är en helt revolutionerande teknologi som skiljer sig från traditionella dubbdäck med aluminiumkropp som orsakar extra vägslitage. Våra tester med ContiFlexStud™ visar en avsevärd förbättring när det gäller minskat vägslitage med upp till 20 procent.

New content item

Säkrare prestanda under hela livslängden

ContiFlexStud™ har utmärkta egenskaper när det kommer till bättre körsäkerhet under hela däckets livslängd. Dubbens gummikropp slits ner i samma takt som däckets slitbana. Det gör att dubbens metallstift inte förlorar sitt grepp.

Lär dig av proffsen när det gäller vinterväglag

Hur fungerar den nya teknologin ContiFlexStud™ på vintervägar? För att få reda på detta frågade vi några yrkeschaufförer som vet en hel del om nordiska vinterförhållanden. I vintras testade de ContiFlexStud™ och blev mycket imponerade av resultatet.

Christer Mattsson, TABCAB AB, Arvidsjaur Sweden

 

"Det var sån ishalka att länstrafiken ställde in all trafik, men vi körde precis som vanligt tack vare den här nya dubbteknologin"

”De här dubbdäcken är mycket tystare”

”Vi är övertygade om att detta är det bästa vinterdäck vi kört på”

”För mig och min familj finns inga andra alternativ än Continental på vintern”

Christer Mattsson, TABCAB AB, Arvidsjaur Sverige

Fredrik Öberg, Pitea Taxi AB Sweden

 

"Jag är väldigt kräsen, bromsförmåga är superviktigt, och jag har varit imponerad av den här nya dubbteknologin"

”Jag hade en kund som frågade om jag körde på dubbfritt, jag svarade ”absolut inte!” Detta var det tystaste dubbdäcken han upplevt”

Fredrik Öberg, Piteå Taxi AB Sverige