Produkter för personbilar / Van / 4x4

A family car in a white winter scene

Välkommen till Continentals vintertips!

Vintern är här – ut på vägarna och njut!

I vårt avlånga land varierar vintern väldigt beroende på var du bor. Allt från klassiska vinterförhållanden med högar av snö, gnistrande frost och istappar hängandes från hustaken till regn, dimma och snö som knappt hinner landa på marken innan den är borta igen.

Oavsett hur vintern ser ut hos dig så blir den bara så bra som du själv gör den.  Att njuta av naturen och komma ut i den friska luften har aldrig varit viktigare, men vintervägar kan vara utmanande vilket innebär att du behöver vinterdäck och annan utrustning som gör att du känner dig säker. Oavsett om du ser fram emot att åka skidor i fjällen, bygga en snögubbe med barnen eller till och med bara långa promenader i skogen så har vi tipsen för dig så att du på ett säkert sätt kan ta dig dit du vill med din bil.


 • Skaffa rätt typ av vinterdäck för dina förhållanden. 
 • Kontrollera ditt däcktryck  och mönsterdjup.
 • Läs igenom vår checklista för att sätta ihop ett vinterpaket som du kan ha med dig i bilen.
 • Läs om våra tips som gör att du kan köra säkrare på vintern.

Njut av vintern utomhus, oavsett väder - och väglag.

Vi håller dig säker i vinter

Start
 

Därför är det så viktigt med vinterdäck

Vi vill att du ska njuta av vintern, oavsett väder - och vi vill att du ska komma fram säkert till ditt resmål, oavsett vägunderlag. Därför är det så viktigt att du har rätt typ av vinterdäck på din bil:

A girl watches as a man digs a car out of the snow in winter


 • Gummi blir mindre flexibelt när det är kallt. För att motverka det har vinterdäck en högre andel naturgummi eftersom det håller sig flexibelt även vid extrem kyla.

 • En mjukare gummiblandning ger bättre grepp och bromsprestanda i kalla temperaturer.

 • Mönstret på vinterdäck, oavsett om det är dubb- eller friktionsdäck, är speciellt utformat för att hantera slask, is och snö.

 • Mönstret på vinterdäck har mängder av sajpningar, små nedskärningar som går tvärsöver rullriktningen, för att ge bättre grepp på snö och is.

 • Ingenting ger så bra grepp på snö som snö i däckmönstret. Den så kallade snö-mot-snö-effekten levererar grepp tack vare att ditt däckmönster samlar upp snön och ger extra bra grepp på snö.

 • Under isiga vägförhållanden finns det ingenting som ger bättre grepp än dubbdäck. Continentals senaste dubbar, TwinStud Technology, ser till att du har maximalt grepp på is både vid acceleration och broms, samt i kurvor.

Oavsett var du bor och var du ska köra i vinter så har vi de säkraste däcken för dig. Vi har ett brett sortiment av testvinnande vinterdäck i form av dubbdäcket IceContact™ 3, det nordiska friktionsdäcket VikingContact™ 7 och även det europeiska friktionsdäcket WinterContact™ TS 860.

När ska du byta till vinterdäck

En bra tumregel att använda för att veta när det börjar bli dags att byta till vinterdäck är att hålla koll på termometern och byta när den sjunker under 7 °C. Sommardäck är optimerade för att ge maximal säkerhet vid varma temperaturer men när temperaturen sjunker under 7 °C blir gummiblandningen hård och ger sämre grepp. Vinterdäck är däremot optimerade för att hålla sig flexibla vid kalla temperaturer vilket gör att de kan hantera vinterväglag.

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Dubbdäck får även användas under annan tid, om det är eller befaras bli vinterväglag. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.

Mellan 1:a december till 31:a mars är det krav att använda vinterdäck om det råder vinterväglag. Vinterväglag betyder att det finns snö, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är i slutändan polisen som avgör om det råder vinterväglag på den plats du befinner dig.


VikingContact™ 7

Vårt testvinnande nordiska friktionsdäck ger dig säkerhet du kan lita på hela vintern


”Det blir näst in till full pott i vintergrenarna. Både på is och snö kommunicerar det tydligt till föraren var greppgränsen går. Beteendet är logiskt och lättkört med en mild understyrd balans. Trots högt fokus på vinterunderlag presterar VC7 bra även i barmarksronderna. Det är fortsatt lätthanterligt vid en simulerad krissituation, har korta bromsträckor och ger god styrprecsion. Likt många andra nordiska friktionsdäck är dock vattenplaningen dess största bekymmer. Att Continental är tystast cementerar en klar seger även i årets test.” (Vi Bilägare nr 13, 2020)

New content item
 • Perfekt grepp oavsett vinterväglag.

 • Bemästra alla vinterväglag tack vare däckets fantastiska stabilitet och säkra köregenskaper.

 • Hantera den svenska vintern med rejält grepp vid både acceleration och broms under isiga förhållanden.


Läs mer om VikingContact™ 7

IceContact™ 3

Testvinnande dubbdäck som du kan lita på


”Continental bromsar och driver mycket bra på is. Sidgreppet är också utmärkt, men vid lite mer extrema situationer kan däcket plötsligt sladda i väg. På snö är styrningen exakt och däcket lätt att kontrollera. Däcket är stabilt på asfalt och klarar ett snabbt filbyte eller en undanmanöver bra, men kan släppa lite bak. Däcket är mycket säkert både på vinterväglag och barmark.” (Aftonbladet webb, 2020-09-26)

New content item
 • Extra bra grepp på is tack vare den nya TwinStud-teknologin.

 • Kör säkert på allt från is till slask med det optimerade däckmönstret och den speciella gummiblandningen utvecklade för svensk vinter.

 • Stud Anchoring-teknologin ser till att dubbarna sitter kvar i däcket och ger maximal prestanda under däckens hela livslängd.


Läs mer om IceContact™ 3
De bästa däcken som ger dig den bästa vinterupplevelsen!

Testresultaten talar för sig själva! Vi har mängder av vinterdäck som har blivit utsedda till testvinnare i både tester av nordiska vinterdäck och europeiska vinterdäck. 

Förbered din bil för vintern

A man preparing his car for winterDu vet hur det brukar vara. Ena dagen kör du genom höstens vackra färger och dagen efter ligger det plötsligt 10 cm snö på vägarna. Se till att du inte blir överraskad genom att följa vår praktiska checklista som ser till att din bil är redo för vintern med all snö och is som kommer med det. 

Förbered din bil nu

Kontrollera däcktrycket - även på vintern

Person measuring tire pressure in winterVisste du att kylan påverkar ditt däcktryck? Ju lägre temperatur, desto lägre lufttryck i dina däck. Samtidigt är rätt däcktryck viktigt för greppet, särskilt på vintern. Ta reda på hur kalla temperaturer påverkar däcktrycket och hur du ser till att dina däck klarar sig genom vintern med rätt lufttryck.


Läs mer om rätt däcktryck på vintern

Rätt, och säkert, mönsterdjup på dina vinterdäck

Measuring winter tire thread depthMönsterdjupet är alltid viktigt, men på vintern, när dina däck stöter på regn, is och snö, är det ännu viktigare. Ta reda på de lagliga minimikraven och varför det är så viktigt att ha tillräckligt med mönsterdjup när vintern närmar sig.


Läs mer om vilket mönsterdjup du ska ha på vinterdäcken

Redo för en resa?